Μυρτώ Βλαζάκη/ Myrto Vlazaki

Μυρτώ Βλαζάκη/ Myrto Vlazaki

H νιότη κουβαλάει ορμή και δύναμη. Η νιότη σε κοιτάζει, σου λέει "θα αλλάξω τον κόσμο" και το πιστεύεις!  

Η Μυρτώ Βλαζάκη είναι 20 χρονών, σπουδάζει Ιατρική στο Cambridge, και αγαπά τη φιλοσοφία! Εχει καταφέρει ήδη πολλά, μα δεν είναι αυτός ο λόγος που θα έρθει στο ΤEDx. Θα έρθει επειδή αν κάτι χρειαζόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε στην Ελλάδα αυτή τη στιγμη, είναι ελπίδα.  Η Μυρτώ μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, μπορεί και όχι, όμως ελάχιστοι μπορούν να εμπνεύσουν πίστη και αισιοδοξία όπως αυτή. Θα είναι η πρώτη που θα ανέβει στη σκηνή του ΤΕDxAnogeia και θα σηκώσει το βάρος της έναρξης. Kαλή αντάμωση στις κορυφές!

Read More

Mikeius - Maliatsis - Jeremy

Mikeius - Maliatsis - Jeremy

Πόση «φασαρία» και γέλιο αντέχετε; Οι Stand Up comedians Maliatsis, Mikeius, Jeremy δίνουν το δικό τους τόνο στο TEDxAnogeia, με μια διαδραστική και ανατρεπτική παράσταση, γεμάτη γέλιο. Οι Maliatsis, Mikeius, Jeremy που είναι ήδη γνωστοί από τα βιντεάκια τους στο Youtube, αυτοσαρκάζονται, σατιρίζουν, τραγουδούν και φυσικά αυτοσχεδιάζουν, με στόχο να μας διασκεδάσουν με τις ατάκες και το ξεχωριστό ταλέντο τους.

Read More

Tι θα γίνει στις 8 Αυγούστου;

Tι θα γίνει στις 8 Αυγούστου;

Εισιτήρια: Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται κανονικά με το sold out να είναι πλέον ορατό. Ήδη τα μισά workshop που απαιτούν συμμετοχή έχουν συμπληρώσει τον αριθμό που μπορούν να δεχθούν και προσπαθούμε να δούμε αν θα καταφέρουμε να προσθέσουμε λίγες θέσεις ακόμα. Αν πάντως έχετε σκοπό να έρθετε, τώρα είναι η στιγμή για να αγοράσετε το εισιτήριό σας. Η τιμή των 20€, πιστέψτε με, είναι «προκλητικά» χαμηλή για όλα όσα ετοιμάζουμε! 

Read More

Μανόλης Σφακιανάκης / Manolis Sfakianakis

Μανόλης Σφακιανάκης / Manolis Sfakianakis

Για μερικούς ανθρώπους, το έργο τους, η προσφορά και επιτυχίες κάνουν τις μακροσκελείς εισαγωγές να μοιάζουν περιττές. Τέτοια περίπτωση είναι ο Μανόλης Σφακιανάκης. Έχοντας εξιχνιάσει χιλιάδες υποθέσεις, έχοντας σώσει αμέτρητες ζώες, Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας και επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έρχεται στο ΤΕDxAnogeia, για να μας μιλήσει για μια διαδρομή εντελώς ξεχωρίστη. Η έκπληξη είναι ότι δεν θα έρθει μόνος του... Stay tuned! 

Read More

Tony Robinson

Tony Robinson

Το κυνήγι της είδησης για μια και ανεξάρτητη διεθνή ενημέρωση είναι η αρχή για την ελευθερία έκφρασης και γνώμης. Παράλληλα οι μέρες που ο άνθρωπος ήρθε αντιμέτωπος με την πιο άσχημη πλευρά του εαυτού του δίνουν το δικό τους στίγμα στη διοργάνωση μας μιας και στις 6 και 9 Αυγούστου συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον πυρηνικό όλεθρο στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι Ο Επόμενος ομιλητής μας έρχεται με βασικό σύνθημα έναν κόσμο χωρίς πολέμους πρωτοστατώντας στο Παγκόσμιου Συμβουλίου της άρσης μέτρων 2000, για τον πυρηνικό αφοπλισμό των Εθνών. Κυρίες και Κύριοι ο Tony Robinson συνιδρυτής του Pressenza International Press Agency έρχεται στο TEDxAnogeia .

Read More

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη / Αlexandra Mitsotaki

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη / Αlexandra Mitsotaki

Η Επόμενη ομιλήτρια,  είναι μια γυναίκα που ξεχωρίζει για το όραμα και την κοινωνική της ευαισθησία. Έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της ζωής στην προσπάθεια για την εξάλειψη της φτώχειας και της αδικίας στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, προσφέροντας πολύτιμο έργο στο κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής, Αναπτυξιακής οργάνωσης ActionAid Hellas, η οποία θα βρίσκεται στο #TEDxAnogeia για να μας μιλήσει για τις σημαντικές έννοιες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Read More

Tarrha Glass

Tarrha Glass

Στο ΤΕDxAnogeia θέλουμε το event να αποτελέσει αφορμή για πολιτιστική δραστηριότητα στο χωριό και σ' ολόκληρο το Ανωγειανό βουνό. Μια σειρά από παράλληλες δράσεις είναι προγραμματισμένες με το workshop που θα γίνει στο Υαλοτεχνείο  ΤΑHRRA να έχει ιδιαίτερη θέση μέσα σε αυτές. Και αυτό επειδή οι εμπνευστές του, συμβολίζουν μοναδικά το πνεύμα του ΤΕDxAnogeia. Δύο νέοι άνθρωποι που δεν έλκουν την καταγωγή του από το χωρίο και όμως ήρθαν σε αυτό πριν 20 χρόνια για να δημιουργήσουν το εργαστήριο του και να παραγάγουν τέχνη στις κορυφές. 

Read More

Oμιλία - Έκπληξη!

Oμιλία - Έκπληξη!

Στο ΤΕDxAnogeia γενικά, μας αρέσει να τα λέμε όλα. Να μοιραζόμαστε πληροφορίες και να επιδιώκουμε την συνεργασία. Αυτό που μας αρέσει πιο πολύ, είναι οι εκπλήξεις και η ευφορία που συνήθως συνοδεύει την αποκάλυψη. Η επόμενη ομιλία είναι ακριβώς αυτό! Έκπληξη! Δεν θα σας πούμε ποιος είναι, ούτε τι θα πει. Εμείς πάλι είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε.  Πρόκειται για μια απολύτως μοναδική ομιλία και παρουσία.  Το μόνο στοιχείο που μπορούμε να δώσουμε είναι το κείμενο που ακολουθεί. Όλα τα άλλα όμως, θα παραμείνουν μυστικά μέχρι τις 8 Αυγούστου!

Read More

Discovery

Discovery

Το TEDxAnogeia θα γίνει στην καρδιά του Ψηλορείτη. Αυτό είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να εξερευνήσουν οι φίλοι που θα έρθουν το Ανωγειανό βουνό. Σε αυτό θα μας βοηθήσoυν οι φίλοι μας από το Discovery Safari που είναι ειδικοί σε αυτό. Το Workshop θα έχει διάρκεια 30-40 λεπτών και με αφετηρία τον Άγιο Υάκινθο τα αυτοκίνητα του Discovery θα κάνουν μια ορεινή διαδρομή μέσα στο Γεωπάρκο Ψηλορείτη και με προορισμό τι άλλο, τις Κορυφές! 

Read More

ΙΤΕ - REDComm

ΙΤΕ - REDComm

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε στο ΤΕDxAnogeia ήταν πως θα καταφέρναμε να είχαμε σύνδεση διαδικτύου στον χώρο του Venue. Αφενός για τις ανάγκες της διοργάνωσης και αφετέρου προς χρήση από τους επισκέπτες. Ευτυχώς στην Ελλάδα όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά απαιτητικά, υπάρχει το ΙΤΕ! Έτσι όταν χρειάζεσαι Wi-Fi στα 1200 μέτρα υψόμετρο, στη καρδιά του βουνού και μακριά από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή μπορείς να το έχεις! Το πως ακριβώς είναι αυτό που θα μας δείξει η ομάδα του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών και δικτύων του Ίδρυματος Τεχνολογίας και Έρευνας που θα βρίσκεται στο ΤΕDxAnogeia

Read More

Purple Games

Purple Games

Σε αυτό το workshop θα παίξουμε! Και θα παίξουμε ένα παιχνίδι σχεδιασμένο αποκλειστικά για το TEDxAnogeia από την Purple Games. Την εταιρία που σε μόλις δύο χρόνια ζωής, έχει προλάβει να δημιουργήσει  εξαιρετικά επιτυχημένα επιτραπέζια παιχνίδια, στοχεύοντας κατευθείαν στις αγορές του εξωτερικού.  Η εξωστρέφεια των κοριτσιών που βρίσκονται πίσω από την εταιρία, ταιριάζει με την δική μας στο ΤΕDxAnogeia και ανυπομονούμε να δούμε τι ετοιμάζουν!

Read More

Επόμενη στάση, Ανώγεια

Επόμενη στάση, Ανώγεια

Την Τρίτη 14.07.2015 στις 21:30 περίπου, η ομάδα και οι εθελοντές του ΤΕDxAnogeia, θα είναι στο «Μεϊντάνι» στα Ανώγεια! Στα πλαίσια του Σκακιστικού Τουρνουά Ανωγείων θα γνωριστούμε, θα ενημερώσουμε και θα συζητήσουμε με τους συγχωριανούς μας για το TEDx,  την πορεία της προετοιμασίας και για τη βοήθεια που θα χρειαστούμε από το χωριό.

Read More

Rena Rasouli / Ρένα Ρασούλη

Rena Rasouli / Ρένα Ρασούλη

Πόσες φορές έχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας για πρώτη φορά μία τραγουδίστρια; Πόσες φορές μείνατε ενεοί, μπροστά σε ένα εντελώς ξεχωριστό ταλέντο; Λοιπόν, ετοιμαστείτε να ζήσετε άλλη μία τέτοια εμπερία, γιατί αυτό ακριβώς είναι η Ρένα Ρασούλη! Μόλις 25 χρονών, έρχεται στο ΤΕDxAnogeia με ένα μουσικοχορευτικό project, στημένο αποκλειστικά για το event! Η Ρένα Ρασούλη προτάθηκε από τους φίλους μας, στην σχετική διαδικασία που τρέξαμε τον Απρίλιο! Τους ευχαριστούμε πολύ

Read More

Ψαρογιώργης & Γιάννης Πολυχρονάκης / Psarogiorgis & Giannis Polychronakis

Ψαρογιώργης & Γιάννης Πολυχρονάκης / Psarogiorgis & Giannis Polychronakis

Γιώργης Ξυλούρης – Ψαρογιώργης και Γιάννης Πολυχρονάκης, έρχονται στο TEDxAnogeia, για μία μοναδική μουσική εμπειρία! Ο γνωστός σε όλους μας Ψαρογιώργης, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της κρητικής μουσικής, δεξιοτέχνης στο λαούτο και ερμηνευτής, συναντά τον εξαιρετικό κοντραμπασίστα Γιάννη Πολυχρονάκη. Μαζί θα μας ταξιδέψουν στις Κορυφές, μέσα από τα δικά τους ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια και αφετηρία, την Κρητική παραδοσιακή μουσική.

Read More

Κids Love Greece

Κids Love Greece

Άλλο ένα workshop προστίθεται στο TEDX Ανωγείων! Γίνετε μαζί μας παιδιά και ελάτε να ξετυλίξουμε συντροφιά τον μίτο της Αριάδνης. Μέσα από παιχνίδι και διασκέδαση θα φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στον μινωικό πολιτισμό και θα κάνουμε τα τύμπανα των Κουρητών να ηχήσουν ξανά στις κορφές του Ψηλορείτη. Το έχει χωρέσει όλη την ιστορία και τους μύθους του παλατιού και θα ξεδιπλώσει “το Φιδάκι της Κνωσού”, επιβραβεύοντας όχι μόνο τις γνώσεις αλλά και το θάρρος των παικτών. Και όλα αυτά στον τόπο όπου δεσπόζει ως “ανώγι” με την πλούσια πολιτισμική ταυτότητα και τις παραδόσεις του να εμπλουτίζουν και άλλο το παιχνίδι μας.

Read More

Eλάτε να φτιάξουμε μια βιβλιοθήκη στο βουνό!

Eλάτε να φτιάξουμε μια βιβλιοθήκη στο βουνό!

Γράφει ο Γιώργος Καλομοίρης

Σήμερα το Ιδαίο Άντρο, αποτελεί αρχαιολογικό χώρο πάνω σε θεμέλια, όπου μύθοι, θρύλοι και μια βαριά πολιτιστική κληρονομιά, μας υποβάλλουν απότομα στην σύγχρονη πραγματικότητα. Το Άντρο των Ιδαίων για εμάς, θα μπορούσε δεχτεί στις εγκαταστάσεις του, τη δημιουργία της πρώτης Ανοιχτής Βιβλιοθήκης σε Αρχαιολογικό Χώρο, εξελισσόμενο σταδιακά σε Σύγχρονο Άντρο των Ιδεών, εναρμονιζόμενο πλήρως με τη διαχρονική λειτουργία του, ως ένας ζωντανός χώρος έκφρασης, κουλτούρας, πολιτισμού.

Read More

Tomás Hirsch

Tomás Hirsch

O επόμενος ομιλητής, έρχεται από άλλο ημισφαίριο! Eίναι ένα πρόσωπο σύμβολα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ανθρωπισμό στην χώρα του τη Χιλή και γενικότερα στην Λατινική Αμερική. Πρώην πρέσβης της χώρας του στην Νέα Ζηλανδία και τέως προεδρικός υποψήφιος. Ο Tomas Ηirsch έρχεται στο TEDxAnogeia για να μας μιλήσει για το κίνημα του ανθρωπισμού και της μη βίας. 

Read More

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΤΕDxAnogeia;

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΤΕDxAnogeia;

Το ΤΕDxAnogeia δεν είναι πολιτικό event, προφανώς όμως δεν είναι δυνατό να μείνει ανεπηρέαστο όταν η χώρα περνάει τόσο δύσκολες μέρες. Έτσι τις τελευταίες ημέρες, θεωρήσαμε άκομψο να συνεχίσουμε τις ανακοινώσεις, ομιλητών και workshops, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Tαυτόχρονα ήταν αναγκαίο να συζητήσουμε μεταξύ μας και να ολοκληρώσουμε μια σειρά επαφών, ώστε να βεβαιωθούμε πως όλα είναι καλά. Ως εκ τουτού κάποια πράγματα στην προετοιμασία θα χρειαστεί να αναθεωρηθούν κυρίως ως προς τους χρόνους. Παρόλα αυτά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις το σοκ, είναι να επιμείνεις στην κανονικότητα. Από αύριο λοιπόν οι ανακοινώσεις αρχίζουν ξανά και ελπίζουμε όλα να εξελιχθούν ομαλά. Στο TEDx και φυσικά στη χώρα.

Read More