Αυτό το καλοκαίρι πάμε #TEDxAnogeia

Γράφει η Μαρίνα Γεροντή*

Όταν κάποιος ακούει για πρώτη φορά, για το TEDxAnogeia, ίσως του είναι δύσκολο να πιστέψει πως  δεν πρόκειται για «τρολάρισμα». Δε συνέβη όμως το ίδιο και με μένα. 

Έχοντας παρακολουθήσει προηγούμενα TEDx και ΤED events, δεν μπορεί να μην σου έχει περάσει από το μυαλό, η σκέψη ενός TEDx, σχεδιασμένο σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κρήτης. Υπάρχουν τόσα πολλά να πεις, να ακούσεις, να αναδείξεις…

Γι’ αυτό και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στην προσπάθεια αυτή, δεν το σκέφτηκα πολύ.  Η ομάδα του TEDxAnogeia, αποτελείται μια παρέα φίλων, νέων ανθρώπων, με πολύτιμες γνώσεις, ανήσυχων και δραστήριων . Που δε συμβιβάζονται στην ευκολία. Πως μπορείς, λοιπόν, να τους πεις όχι;

Η εποχή μας απαιτεί πραγματικές λύσεις, αλλαγές απαλλαγμένες από τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος. Χρειάζεται δραστήρια και αντιδραστικά μυαλά. Ανθρώπους που πηγαίνουν κόντρα στον άνεμο και τη μιζέρια. Ελπίζουν, δημιουργούν και ονειρεύονται. 

Στο TEDxAnogeia, σημαντικοί άνθρωποι θα μας διηγηθούν τις δικές τους, ξεχωριστές ιστορίες.  Προσωπικότητες που κατάφεραν να πετύχουν κάτι το ιδιαίτερο, ξεπερνώντας τα συνήθη όρια, έχοντας σύμμαχο την τόλμη και τη δημιουργικότητα.  Θα μοιραστούν μαζί μας «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν»  και θα μας δώσουν πολύτιμη «τροφή» για σκέψη και δράση…

Ο Αμερικανός φιλόσοφος  Ραλφ Γουάλντο Έμερσον, μας προτρέπει: «Μην ακολουθείς το μονοπάτι για να πας εκεί όπου μπορεί να σε οδηγήσει. Αντίθετα, πήγαινε από εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε το χνάρι σου».

Aυτό θέλουμε να κάνουμε στο TEDxAnogeia. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε νέα μονοπάτια για μια δημιουργική αλλαγή στις ζωές μας… Και στην προσπάθεια αυτή, σας θέλουμε μαζί μας. 

Εκτός από την ιστορία τους, όλοι έχουμε συνδέσει τα Ανώγεια με εκδρομές, ολιγοήμερες ή μη. Και αυτή τη φορά έτσι θα είναι. Μια εκδρομή. Μόνο που αυτή θα είναι αλλιώτικη. Φεύγοντας, θα είμαστε γεμάτοι αναμνήσεις, νέες ιδέες, ελπίδα και αισιοδοξία. 

Αυτό το καλοκαίρι, πάμε #TedxAnogeia. Από το ιστορικό χωριό των Ανωγείων και την ψηλότερη κορφή της Κρήτης, να στείλουμε άλλο ένα δυνατό μήνυμα.

Αυτό της συμμετοχής, της καινοτομίας , της δημιουργικότητας.

 

*Η Μαρίνα Γεροντή είναι Social Media Manager στο ΤEDxAnogeia