Η Μετά - TEDx- Εποχή

«Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί... στη σκηνή,σαν ροκ συγκρότημα»

Γράφει η Αριστέα Ξυλούρη*

18 ημέρες μετά την πιο δημιουργική εμπειρία της ζωής μου και η φλόγα της μέσα μου, δεν λέει να σβήσει, ο ενθουσιασμός δεν δέχεται να καταλαγιάσει. Σχετική μελαγχολία για όσα πέρασαν και αγωνία για το τι έπεται!

Η 8η Αυγούστου 2015 για έμενα, ήταν η απόλυτη κορύφωση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν.  Μια προσπάθεια νέων να πειραματιστούν...να φτάσουν εκεί που δεν μπορούν. Η πίεση, το άγχος και το αίσθημα της ευθύνης έφτασαν στο απόγειό τους, μα άξιζε τον κόπο...

Εκείνη η ημέρα θα μου μείνει αξέχαστη, για λόγους και αιτίες που διαφέρουν από το πρωτόκολλο των καθιερωμένων TEDx events. Φέραμε τον θεσμό στην καρδιά του Ψηλορείτη. Δεν απολαύσαμε την πιθανή ασφάλεια ενός κλειστού χώρου, αντιμετωπίσαμε «στα ίσια» τη φύση και τον καιρό και παραμείναμε σταθεροί στην άποψη, ότι θα επιλέγαμε τον δύσκολο δρόμο, τον ανήφορο. Και ναι, εκεί τα καταφέραμε και είμαι υπερήφανη για αυτό!

Οι αστοχίες ήταν πολλές, τα λάθη αρκετά, οι δυσκολίες αμέτρητες... μα στο τελικό ζύγι, αυτό που μέτρησε είναι η αγάπη ανάμεσα στα μέλη αυτής της σπουδαίας ομάδας, η φιλία, η συνεργασία, η ηθική, η εξωστρέφεια, η ανιδιοτέλεια...αξίες που χάνονται στο πέρας του καιρού...και ΝΑΙ...αυτές είναι αξίες που αξίζει και πρέπει να διαδοθούν.

Χαίρομαι που αυτό το event δεν πέρασε αδιάφορο...ήταν το σταθερό άγχος μου από την αρχή. Προβλημάτισε, ξάφνιασε, συνεπήρε, έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα του, αλλά δεν ήταν αδιάφορο... έτσι κι αλλιώς αυτή η πολυμελής ομάδα εθελοντών, από την αρχή ως το τέλος, ήταν αποφασισμένη να μη βολευτεί με ημίμετρα.

ακονιστε.tedxanogeia.jpg

Δεν ξέρω τι μέλει γενέσθαι... μα σας λέω με σιγουριά πως, αυτή η ομάδα νέων ήρθε για να μείνει, εξάλλου η λογική του "πυροτεχνήματος" δεν μας αρμόζει. Όπως και να έχει...όλοι όσοι μας στηρίξατε με κάθε δυνατό μέσο όλον αυτόν τον καιρό, θα τα ξέρετε όλα, γιατί συνεχίζουμε να σας θέλουμε μαζί μας και να επιμένουμε στην εξωστρέφεια...  Άλλωστε τι νόημα έχει η γνώση, οι αξίες, οι ιδέες και οι καινοτομίες να είναι υπόθεση λίγων;

Μη σταματάτε ποτέ να κυνηγάτε τις κορυφές σας, μη σταματήσετε στιγμή να φωτίζετε το δρόμο σας προς αυτές....ακονίστε τα όνειρα σας, να σφάξουμε την πραγματικότητα!

*Η Αριστέα Ξυλούρη, είναι υπεύθυνη Μάρκετινγκ στο TEDxAnogeia