Πως το #TEDxAnogeia έγινε Νούμερο 1 trend στο Τwitter.

Kαι πως αυτό έγινε, από τη μέση του πουθενά!

Γράφει ο Αντώνης Σπυριδάκης*

Έχουν περάσει  ήδη 10 ημέρες, από τη διεξαγωγή του TEDxAnogeia στον Άγιο Υάκινθο. Στο μυαλό μου όμως, έχουν μείνει χαραγμένα αυτά που ζήσαμε, την ημέρα του event, με την ομάδα επικοινωνίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, εξαιτίας της υπερφόρτωσης του δικτύου. 

Φτάσαμε στον Άγιο Υάκινθο με τον Άρη, λίγες ώρες πριν την έναρξη.  Ανεβήκαμε στο τελευταίο διάζωμα του θεάτρου,  για να στήσουμε τον «πάγκο» εργασίας των Social media. Τα κορίτσια της ομάδας, έφτασαν με τη σειρά τους στο χώρο,  κουβαλώντας παραδοσιακά Ανωγειανά γαλακτομπούρεκα και άλλες προμήθειες. 

Το ΙΤΕ, έχει ήδη φροντίσει να έχουμε ίντερνετ στη καρδιά του Ψηλορείτη και όλα λειτουργούν καλά! Οι υπολογιστές μας συνδέονται και ξεκινάμε την τροφοδότηση των social media  του TEDxAnogeia,  με περιεχόμενο.  Οι πρώτες φωτογραφίες καταφτάνουν στα χέρια μας, από το φωτογράφο του event και ξεκινάμε το «ανέβασμα». Όλα πάνε καλά, οι φωτογραφίες ανεβαίνουν κανονικά και τα πρώτα posts εμφανίζονται στο timeline της σελίδας μας, στο facebook. Παράλληλα, ανεβαίνουν οι πρώτες φωτογραφίες και τα πρώτα tweets σε Instagram και twitter αντίστοιχα.   

Σχεδόν σε απαρτία, λίγο πριν αρχίσουν οι ομιλίες και τα προβλήματα

Οι πρώτοι ομιλητές καταφθάνουν και προσπαθούμε να ρυθμίσουμε τις τελευταίες εκκρεμότητες για τις ομιλίες τους. Η βροχή που είχε προηγηθεί το μεσημέρι στο χώρο του Αγίου Υακίνθου, δημιουργεί καθυστέρηση στην έναρξη. Όλοι τρέχουν πανικόβλητοι, προκειμένου να ετοιμάσουν το χώρο, όσο το δυνατόν νωρίτερα και εμείς τους παρακολουθούμε με αγωνία.

Την ίδια ώρα, η Χρυσάνθη αναλαμβάνει την διαχείριση των παρουσιάσεων των ομιλητών, ενώ ο υπολογιστής της Αγάπης, παραχωρείται στη σκηνοθετική ομάδα του TEDxAnogeia. Οι δυνατότητες της ομάδας μας περιορίζονται και οι αρμοδιότητες πρέπει να ανακατανεμηθούν.

Λίγο πριν την έναρξη των ομιλιών στο auditorium, δημιουργείται υπερφόρτωση του δικτύου, καθώς οι επισκέπτες οι οποίοι έχουν κατακλύσει ήδη το χώρο του venue, συνδέονται μαζικά στο WI-FI που παρέχεται από το REDCOMM του ΙΤΕ. Κι ενώ οι ομιλίες ξεκινούν, η ψηφιακή «φωνή» του TEDxAnogeia «σωπαίνει» ξαφνικά! Μένουμε αρκετά πίσω στη ροή, ενώ δεν έχουμε δημοσιεύσει φωτογραφίες, από όλα τα workshops που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα. 

Η ομάδα του livestreaming και του ITE, προσπαθούν να μας βοηθήσουν δίνοντας μας πρόσβαση σε άλλο δίκτυο, όμως τίποτα. Κάτι πάει στραβά. Η αγωνία περικυκλώνει τα πρόσωπα μας. Κάνουμε ένα μικρό meeting, ψάχνοντας απεγνωσμένα λύση.

Ύστερα από συνεννόηση του Άρη και των τεχνικών του ΙΤΕ, η ομάδα επικοινωνίας μεταφέρεται δίπλα στο βαν του Redcomm, παρέα με το σύννεφο ομίχλης, που κατηφόριζε από την κορυφή του Ψηλορείτη στο venue, κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο «μυσταγωγική».

Απίθανοσ και πανισχυροσ Τηλεπικοινωνιακόσ κόμβοσ του ΙΤΕ

Απίθανοσ και πανισχυροσ Τηλεπικοινωνιακόσ κόμβοσ του ΙΤΕ

Μας παραχωρείται νέα –αποκλειστική- γραμμή ίντερνετ και ξαφνικά έρχεται το θαύμα! Αποκτούμε και πάλι σύνδεση στο διαδίκτυο. Η χαρά και η ανακούφιση αντικαθιστούν την απογοήτευση και τη στεναχώρια μας, καθώς πλέον μπορούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα του TEDxAnogeia, σε όλη τη διαδικτυακή κοινότητα.

Η ψηφιακή «φωνή» μας είναι πάλι ζωντανή, χάρη στις δυνατότητες του τηλεπικοινωνιακού κόμβου Redcomm του ITE, το οποίο κατάφερε να τροφοδοτήσει την καρδιά του Ψηλορείτη, για πρώτη φορά,  με WI-FI.

Από το «στέκι» της ομάδας επικοινωνίας, περνούν όλα σχεδόν τα μέλη της ομάδας του TEDxAnogeia, μεταφέροντας μας το παρασκήνιο και την αγωνία τους για την εξέλιξη του event.  Η ώρα περνά και το TEDxAnogeia δείχνει να έχει βρει το ρυθμό του. Άλλο ένα χαρμόσυνο νέο έρχεται να πολλαπλασιάσει τη χαρά μας! Bλέπουμε ότι το hashtag #TEDxAnogeia, γίνεται πρώτο Ελληνικό trend στο twitter -ξεπερνώντας ακόμα και την Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού- και επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο, την προσπάθεια μας!

Το Event τελειώνει και γινόμαστε ένα με την υπόλοιπη ομάδα, στη σκηνή του TEDxAnogeia. Ακολουθεί γλέντι και χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όποτε και αποχωρούμε από τον Άγιο Υάκινθο, γεμάτοι με πολύτιμες εμπειρίες, ιδέες και γνώση. Με θέληση, συνεργασία και δημιουργικότητα, αγγίξαμε τις Κορυφές μας, υπερνικώντας εμπόδια και δυσκολίες.

*Ο Αντώνης Σπυριδάκης είναι μέλος της Social Media Team του TEDxAnogeia