Πως σας φάνηκε το ΤΕDxAnogeia;

Κάναμε έρευνα για να μάθουμε πως φάνηκε στους θεατές του!

Για όλους εμάς στην ομάδα του TEDxAnogeia, η γνώμη όλων σας είναι πολύτιμη. Γι’ αυτό το λόγο, λίγες ημέρες μετά το event, ζητήσαμε από όσους το παρακολούθησαν ζωντανά να εκφράσουν τη γνώμη τους, για το βαθμό επίτευξης του στόχου μας. Συμπληρώνοντας ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε παρατηρήσεις και επισημάνσεις, σχετικά με την εμπειρία τους στο TEDxAnogeia.

Καθώς, - όπως έχουμε ήδη πει- η εξωστρέφεια είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη διοργάνωση του TEDxAnogeia, σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα, με τη μορφή διαγραμμάτων.  Η έρευνα, καταλήγει σε πολύ χρήσιμα και αξιόλογα συμπεράσματα, για τα δυνατά/αδύναμα στοιχεία της διοργάνωσης και για τη συνολική αξιολόγηση και αποτίμηση του event.

2.jpg

Συνολικά 70 θεατές απάντησαν στο ερωτηματολόγιο μας και τους ευχαριστούμε πολύ! 

Θετική η αξιολόγηση για τις ομιλίες...

Θετικά αξιολογούνται και τα workshops που πραγματοποιήθηκαν

Ο Άγιος Υακινθος ήταν δύσκολο να μην κλέψει την παράσταση. Ούτε μια αρνητική απάντηση! :)

Θετικές ειναι οι περισσότερες απόψεις και για την οργάνωση του ΤΕDxAnogeia, που συγκριτικά όμως, μάλλον ήταν το πιο αδύναμο σημείο μας.

Σας ευχαριστουμε πολύ! Και εμείς περάσαμε υπέροχα μαζί σας! 

Το φαγητό ήταν ένα απο τα πράγματα, που σας άφησε «γλυκιά» γεύση :-)

Το Εvent μέσα από τα σχόλια των θεατών του:

Τα πράγματα που σας άρεσαν περισσότερο στο ΤΕDxAnogeia ήταν: Ο χώρος του Αγίου Υακίνθου, τα γραφιστικά, η φιλοξενία και το θετικό κλίμα που επικρατούσε μεταξύ διοργανωτών-επισκεπτών, το φαγητό, το σύννεφο ομίχλης που διαπέρασε το χώρο του Αγίου Υακίνθου, η ιδέα της βούργιας ως goodybag, η ομιλία της Μυρτώς Βλαζάκη, η Performance της Ρένας Ρασούλη.

Αυτά που σας άρεσαν λιγότερο, ήταν: Η καθυστέρηση της έναρξης, η απόδοση κάποιων ομιλητών, η κακή οργάνωση, η έλλειψη μετάφρασης στις αγγλικές ομιλίες, ο μη επαρκής συντονισμός των εθελοντών, η ελλειπής ηχητική υποστήριξη και παρουσιάσεις και τέλος οι τουαλέτες (για τα οποία ζητάμε συγγνώμη, που δεν ήταν στο επίπεδο που θα έπρεπε).

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια του κοινού.

Η ερώτηση ήταν τελευταία και ζητούσε ελεύθερο σχολιασμό

«Ήταν ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Πρώτη μου συμμετοχή σε TEDx εκτός Αθηνών, και ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά. Από τις διαδικτυακές παρουσιάσεις, το εικαστικό κομμάτι, την πληροφόρηση από τηλεφώνου (κι από τον ίδιο τον κ. Καλομοίρη!) ως  την υλοποίηση στις 8/8, όλα ήταν αξιέπαινα και δείχνουν ανθρώπους ευσυνείδητους, γενναιόδωρους, με δυνατό όραμα και μεράκι για την πραγμάτωσή του. Εύχομαι, εσείς, τα ίδια ανήσυχα μυαλά να συνεργαστείτε ξανά πολλές φορές για το κοινό καλό».

«Δεν έπαιρνα κάτι ξεκάθαρο από κάθε ομιλία. Μια ιδέα που άξιζε να ειπωθεί. Ο καθένας εξιστορούσε την ιστορία του όμως πιστεύω πως χρειαζόταν κάτι ακόμα στις ομιλίες. Χωρίς φυσικά να αναιρώ το γεγονός ότι δεν ήταν καλές!»

«Έχοντας παρακολουθήσει και άλλα TEDx, το συγκεκριμένο ήταν το λιγότερο οργανωμένο. Καταλαβαίνω την δυσκολία λόγω του καιρού, αλλά αφού καθυστέρησε τόσο να αρχίσει, θα έπρεπε να ήσασταν πιο ευέλικτοι στο πρόγραμμα, να κρατούσαν λιγότερο τα διαλλείματα ή να μη γινόταν το δεύτερο, για να μην καθυστερούσε τόσο πολύ η λήξη. Το μέρος ήταν από άποψη αισθητικής καταπληκτικό, αλλά τα καθίσματα ήταν άβολα, ο κόσμος σηκωνόταν όποτε ήθελε, με αποτέλεσμα να ενοχλεί και εγώ που καθόμουν τελευταία σειρά, άκουγα σε όλη σχεδόν την διάρκεια τις ομιλίες των ανθρώπων της οργάνωσης από πίσω! Κάποιες ομιλίες ήταν από ουδέτερες έως αδιάφορες (ευτυχώς όχι όλες). Είμαι ειλικρινής, γιατί φαντάζομαι ότι αυτό ζητάτε. Εύχομαι καλή συνέχεια».

«Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν τα πήγατε θαυμάσια. Η τοποθεσία ενδείκνυται και για άλλες εκδηλώσεις TEDx στο μέλλον (όχι κάθε χρόνο), ακόμα πιο ουσιαστικές και επιβλητικότερες».

«Θεωρώ ότι χρειαζόταν λίγο περισσότερη δουλειά στο χώρο των ομιλιών. Κάτι να καλύπτει το χώρο πίσω από τους ομιλητές, ώστε να μην μας αποσπά την προσοχή ο διερχόμενος κόσμος, ένα πιο αυτοματοποιημένο σύστημα παρουσίασης των animation για κάθε ομιλητή. Γενικά ήθελε περισσότερη δουλειά η παραγωγή. Τελικά, όμως θετικό πρόσημο :) (δεν αναφέρω καν το wifi και την καθυστέρηση λόγω καιρού γιατί καταλαβαίνω απόλυτα τη δυσκολία)».

«Καλή γενικά προσπάθεια, αλλά οι ομιλίες δεν δουλεύτηκαν όσο θα έπρεπε. Παρατήρησα ακόμα ένα γενικό αποσυντονισμό από την ομάδα που υποθέτω οφείλεται στη βροχή. Επίσης η σκηνή έμοιαζε πολύ προχειροφτιαγμένη».

«Ο ήχος, σίγουρα δεν ευθύνεται το team του TEDxAnogeia αλλά ήταν μείον γιατί σε έβγαζε βίαια από την ατμόσφαιρα της ομιλίας...Και μία λεπτομέρεια ακόμα, το interface των windows μεταξύ των ομιλιών και το ότι τα slides δεν είχαν όλα το ίδιο theme...θα προτιμούσα μία ροή δηλαδή στα slides, που δεν θα με βγάζει εκτός στο τέλος κάθε ομιλίας...Με πολλή αγάπη και θαυμασμό για το εγχείρημα σας!Συνεχίστε έτσι!».

«Συγχαρητήρια σε όλους που δούλεψαν για το event, ελπίζω να το χαρηκαν όπως κ εμείς. Περιμένουμε το επόμενο με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες!»