Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης

Στο ΤΕDxAnogeia, έχουμε ένα πλεονέκτημα. Το διοργανώνουμε σε ένα ανοιχτό και μεγάλο χώρο που μας δίνει την δυνατότητα να εντάξουμε δραστηριότητες στο event, που δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν αλλού! Έτσι τα workshops που θα γίνουν στο Υάκινθο, θα είναι πολλά! Περισσότερα και από τις ομιλίες! Επειδή δε, όλα είναι εξαιρετικά και τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα, δεν θα ήταν δε υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται, ουσιαστικα, για ένα δεύτερο ΤΕDx! 

Σήμερα λοιπόν ανακοινώνουμε το πρώτο μας workshop, που θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης! Μόλις πέσει η νύχτα στον Υάκινθο, θα αρχίσει η αστροπαρατήρηση! Τα τηλεσκόπια του συλλόγου, που θα έχουν στηθεί σε ένα σχετικά σκοτεινό σημείο, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε τον νυχτερινό ουρανό και να δούμε άστρα, πλανήτες και γαλαξίες που δεν θα ήταν δυνατό να παρατηρηθούν από τον γεμάτο φωτορύπανση, αστικό ουρανό! 

αστρο.jpg

Iστορία

Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, είναι ένας μη-κερδοσκοπικός πολιτιστικός και επιστημονικός σύλλογος, ένας φορέας γνώσης και πολιτισμού που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.  Οι μέχρι τώρα δράσεις του, σκοπό έχουν την παροχή μιας εναλλακτικής πολιτιστικής πρότασης, στον κόσμο της Κρήτης και την προσέγγιση της εξειδικευμένης, αλλά συναρπαστικής επιστήμης της αστρονομίας με το  ευρύ κοινό. Ιδρύθηκε το 2007 από ερασιτέχνες αστρονόμους, έχει ως προτεραιότητα του, την εκλαΐκευση και την διάδοση της επιστήμης της Αστρονομίας. Έχει πάνω από 100 μέλη σε ολόκληρη την Κρήτη και σε όλο τον κόσμο με έδρα τα Χανιά. 

History

Crete Astronomy Friends Club was founded in 2007. First aim of the Club was to bring together people with interest in Astronomy. People with different education, experience, with or without equipment (binoculars, telescopes etc) are members. Today, the Club has more than 100 members (not only in Crete) and is located in Chania. Crete Astronomy Friend Club's priority is to make Astronomy accessible to everyone.

facebook   website

Astro2.jpg
astro3.jpg