ΤΕDxAnogeia - Eθελοντές - Γιορτή

Γράφει ο Δημήτρης Ξυλούρης*

Εθελοντισμός σημαίνει συμμετοχή, προσφορά, συλλογικότητα, αλληλεπίδραση.

Λέξεις, που δε θα μπορούσαν να λείπουν από ένα TEDx και ειδικότερα όταν αυτό γίνεται στα Ανώγεια. Λέξεις, που μας παρακίνησαν να αφιερώσουμε πολύ χρόνο από τις ζωές μας, προσπαθώντας να υλοποιήσουμε το πείραμα. Γιατί είναι πείραμα και στοίχημα το ΤΕDx στα 1270μ στην καρδιά του Ψηλορείτη και σε μια κοινωνία μόλις 2.500 κατοίκων.

volunteerstedx.jpg

Για να το κάνεις αυτό χρειάζεται μπόλικη κουζουλάδα και αποκοτιά. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι εκεί έξω υπάρχουν αρκετοί κουζουλοί με διάθεση προσφοράς και συμμετοχής και για αυτό τώρα ψάχνουμε να τους βρούμε. Για να γίνουμε μια ομάδα, που -με αφορμή το ΤΕDx- θα βοηθήσει να διαδοθούν ιδέες και σκοποί πραγματικά ξεχωριστοί. Αυτό από μόνο του είναι επαρκής ανταμοιβή. Μία και μόνο καλή πρακτική να γίνει γνωστή... ένας και μόνο άνθρωπος να πάρει κάτι -ένα μάθημα ζωής, η μία ιδέα-  από τη συμμετοχή του, τότε θα έχουμε πετύχει.

Ζητάμε λοιπόν εθελοντές, για να συμμετάσχουν στη γιορτή. Γιατί -αν και δεν το λέμε ούτε μεταξύ μας- τέτοιο θα είναι το ΤEDx στις «Κορυφές». Μια μεγάλη γιορτή στο βουνό. Θέλουμε ανθρώπους με δημιουργικότητα, αισιοδοξία, ομαδικότητα, ενθουσιασμό και πείσμα… 

Επιδιώκουμε αυτό που κάνουμε, να γίνει υπόθεση όσο περισσότερων γίνεται και να ενεργοποιήσουμε μια κοινότητα  που θα μάθει, θα κρίνει, θα εγκρίνει και θα απορρίψει, αλλά σε κάθε περίπτωση θα βρει αρκετούς λόγους να λάβει μέρος στη «γιορτή» και στο τέλος θα γίνει κοινωνός μια διαφορετικής φιλοσοφίας!                                      

Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν, να το ζήσουμε μαζί όλο αυτό, να πλουτίσουμε με εμπειρίες και γνώσεις από την συμμετοχή μας, τότε ελάτε να διοργανώσουμε μαζί το ΤEDxAnogeia, συμπληρώνοντας την αίτηση εδώ

 

*Ο Δημήτρης Ξυλούρης, είναι υπεύθυνος για τους εθελοντές στο TEDxAnogeia

tedxanogeiavolunteers.jpg