TEDxAnogeia Preview

image.jpg

Γράφει ο Άρης Σφακιανάκης*

Έχουμε πει εξαρχής ότι θα είμαστε ιδιαίτερα ανοιχτοί στη διάχυση των πληροφοριών και θα δημοσιεύουμε συχνά insights της προετοιμασίας. 70 λοιπόν, μέρες πριν το event και έχοντας ανακοινώσει όλες τις βασικές παραμέτρους, με τελευταία το slogan μας, ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα μικρό preview για την πορεία της προετοιμασίας και όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Προετοιμασία: Γενικά είμαστε σε καλό σημείο. Οι περισσότερες εργασίες είναι εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ κάθε μέρα που περνάει είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε θέματα που προκύπτουν ξαφνικά. Πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το event θα γίνει! :) Επόμενος στόχος, να είναι και επιτυχημένο, και να φέρει τις ιδέες του ΤΕDx στις «Κορυφές».

Παρουσιαστής: Η παρουσιάστρια  -ακριβέστερα- του ΤΕDxAnogeia θα είναι η πρώτη που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 03.06. Γιατί θα ανακοινωθεί πρώτη, είναι κάτι που θα εξηγήσουμε μαζί με την ανακοίνωση του ονόματος.

Speakers - Workshops: Αμέσως μετά τη παρουσιάστρια, θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε ομιλητές και workshops. Aυτό θα κρατήσει μερικές εβδομάδες και πραγματικά δεν βλέπουμε την ώρα να σας τα αποκαλύψουμε όλα.

Εισιτήρια: Πρόθεση μας είναι τα εισιτήρια του ΤΕDxAnogeia να γίνουν διαθέσιμα αμέσως μετά την παρουσίαση όλων των ομιλητών και των workshop. Έτσι πριν κάνετε την αγορά σας, θα γνωρίζετε ακριβώς τι θα παρακολουθήσετε και θα έχετε μια καλή εικόνα για την εμπειρία του «ΤΕDx στο βουνό».

Food: Ένα από τα κομμάτια του event για το οποίο ήμαστε περήφανοι, είναι το φαγητό. Λόγω του χώρου που θα γίνει το event και με τον κοντινότερο οικισμό -τα Ανώγεια- στα 12χλμ, νιώθουμε υποχρεωμένοι να το φροντίσουμε ξεχωριστά και δίνουμε έμφαση τόσο στη ποιότητα όσο και στη ποσότητα. Εξάλλου, με τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Εθελοντές: Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 26.05 και η πολύ μεγάλη ανταπόκριση μας έχει εκπλήξει για άλλη μια φορά! Είναι λίγο συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να πιστεύουν σε αυτό που κάνεις και να θέλουν να συμμετάσχουν. Η αρχική σκέψη ήταν να δεχόμαστε αιτήσεις μέχρι 25 Ιουνίου, αλλά πλέον είναι πιθανό να σταματήσουμε νωρίτερα! Θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα, αλλά όσοι ενδιαφέρεστε, καλύτερα να βιαστείτε.

image.jpg

Παρουσίαση στο Ηράκλειο: Ένας ισχυρός πυρήνας της ομάδας του ΤΕDxAnogeia βρίσκεται στο Ηράκλειο. Το Ηράκλειο ακόμα, έχει στηρίξει αποφασιστικά αυτή τη προσπάθεια. Θα ήταν αδύνατο λοιπόν να διαλέξουμε άλλη πόλη για να κάνουμε την ολοκληρωμένη παρουσίαση του event. Αυτή θα γίνει μέσα Ιουνίου και αναλυτικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συνάντηση στα Ανώγεια: Φυσικά η μήτρα του event είναι τα Ανώγεια.  Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, στο τόπο και τους κατοίκους, να οργανώσουμε εκεί μία συνάντηση στα μέσα Ιουλίου. Θα συζητήσουμε και θα ενημερώσουμε τους φιλους και τους συγχωριανούς μας, για το τι ακριβώς πάμε να κάνουμε και για το πως μπορούν να μας βοηθήσουν, όπως συνεχώς μας ρωτάνε.

Η συνάντηση με τον βορρά : ΤΕDx, μεταξύ άλλων, σημαίνει συνεργασία και επικοινωνία. Έτσι εκμεταλλευόμενοι αυτό καθ΄ εαυτό το όνομα των Ανωγείων και μια ευτυχή συγκυρία, ετοιμάζουμε μια συνεργασία που θα ξεπερνάει τα Ελληνικά σύνορα και θα σας πούμε για αυτήν σύντομα! 

Αυτά για την ώρα. Υπάρχουν αρκετά άλλα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αλλά αυτό θα γίνει σε επόμενη ανάρτηση. Από τις αρχές Ιουνίου εξάλλου, οι αποκαλύψεις θα είναι καθημερινές! 

 

*Ο Άρης Σφακιανάκης είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία για το TEDxAnogeia