Visitors Guide

Μια δωδεκάδα συμβουλές

Δύο μέρες πριν το ΤΕDxAnogeia και εδώ είναι όλα (ή όσα σκεφτήκαμε τελοσπάντων), που χρειάζεται να γνωρίζουν οι επισκέπτες. 

Το ΤΕDxΑnogeia, θα διεξαχθεί απόγευμα και βράδυ. Υπολογίζουμε να τελειώσουμε γύρω στη 01:30 με τις ομιλίες και μετά θα ακολουθήσει το πάρτυ. Η συμβουλή μας είναι, να κοιμηθείτε επαρκώς την προηγούμενη ημέρα και να έρθετε ξεκούραστοι στα Ανώγεια. Θα σας χρειαστεί ενέργεια, επειδή έχουμε ετοιμάσει πολλά!

Μεταφορά: Θα έρθετε με τα αυτοκίνητα σας, μέχρι το πάρκινγκ που βρίσκεται 1 χλμ. πριν τον Άγιο Υάκινθο (θα σας περιμένουμε για να μην μπερδευτείτε). Ο δρόμος για τον Άγιο Υάκινθο, ξεκινάει από τα Ανώγεια, ακριβώς στην είσοδο του χωριού από τη μεριά του Ηρακλείου. Η απόσταση από το χωριό είναι 11km και 25’ λεπτά περίπου. Μετά είτε θα επιβιβάζεστε στα λεωφορειάκια που θα σας περιμένουν, είτε θα συνεχίζετε με τα πόδια. Η διαδρομή είναι ευχάριστη και μέσα στην καρδιά του Γεωπάρκου Ψηλορείτη. 

Το registration ξεκινάει στις 16:00 και τα πρώτα workshop στον Υάκινθο στις 17:00.

Όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή σε Workshops που είναι απαραίτητη, φροντίστε να βρίσκεστε στο χώρο που θα γίνει, 5 λεπτά νωρίτερα (θα υπάρχει σχετική σήμανση στο χώρο, ενώ τα κορίτσια που θα βρίσκονται στο information desk, δεν βλέπουν την ώρα να σας εξυπηρετήσουν!). Μετά, τυχόν κενές θέσεις θα συμπληρώνονται από οποιονδήποτε θεατή θελήσει να συμμετάσχει.

Είναι καλοκαίρι αλλά στα 1300 μέτρα υψόμετρο που θα βρισκόμαστε, αυτό δεν έχει και πολύ σημασία. Οι μέρες είναι δροσερές και τα βράδια ψυχρά. Ένα μπουφανάκι ή μια ζακετούλα, είναι εντελώς απαραίτητα. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, υπάρχει πιθανότητα ελαφριάς βροχής τις νυχτερινές ώρες, την ημέρα του event. Παρότι όλοι το απευχόμαστε, δεν χάνετε τίποτα να προετοιμαστείτε -και- για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι. :) 

Οι κυρίες καλό είναι να αποφύγουν τα τακούνια. Το έδαφος είναι ομαλό, αλλά πετρώδες και χωμάτινο και δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνεύσουμε κάποιο ατύχημα. Με κάποιο πέδιλο ή αθλητικό παπούτσι, σίγουρα θα είστε πιο άνετα.

Καλό είναι επίσης να μην κινείστε εκτός οριοθετημένης περιοχής και σε περιοχές χωρίς επαρκή φωτισμό. Είμαστε στο δάσος και θα είναι νύχτα, δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε περιπέτειες. :)

Σε κάθε περίπτωση, μαζί μας στο βουνό θα βρίσκονται γιατροί και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει.

Μην ξεχάσετε να φέρετε κάποιο βιβλίο, για να το χαρίσετε με μια αφιέρωση, στην πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη σε αρχαιολογικό χώρο, το Ιδαίο Άντρο, που θα φτιάξουμε όλοι μαζί.

Kατεβάστε το Quizdom! Eίναι απαραίτητο για να συμμετάσχετε στο αντίστοιχο workshop! Θα παίξουμε μεταξύ μας όλοι μέρα και τους νικητές περιμένουν δώρα!

Aκολουθήστε τους λογαριασμούς του ΤΕDxAnogeia στα social media. Θα υπάρχει διαρκής σχολιασμός και ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει στο event. Aν γράφετε για εμάς, φροντίστε να χρησιμοποιείτε τα hashtag της διοργάνωσης #TEDxAnogeia και #LightYourWayUp, ώστε να συμμετέχετε στην συζήτηση.